5 Item Persiapan Bersalin Untuk First Time Mommies Elak Stress

Tengah buat persiapan bersalin? Mesti first time mommies tengah excited shopping barang baby kan. Apa ye barang nak kena standby? Save siap siap posting ni nanti senang nak tengok balik. Period dah lewat sebulan ni. Tak datang-datang. Esoknya bangun awal pagi sebelum subuh terus check UPT. Berdebar-debar tunggu naik double line.     Lepas bagitahu…

Bahaya! Kesan Stress Ketika Berpantang

Bahaya! Kesan Stress Ketika Berpantang

https://mahthika.com/wp-content/uploads/2023/12/Snaptik.app_7291993363459443970.mp4 Real situasi yang dihadapi buat mommies setelah melahirkan anak. Dalam fasa berpantang ni kalau lah kita tak jaga mental dan juga fizikal boleh jadi macam ni atau pun lagi teruk . Yang ni walaupun bukanlah jadi dekat Malaysia , tapi dekat Malaysia pun ada kes sampai membawa kepada kematian . So buat mommies dekat…

Mual-mual waktu awal pregnancy

https://mahthika.com/wp-content/uploads/2023/12/Snaptik.app_7302375958802189570.mp4 Inilah dia real situasi bila je mual datang sewaktu pregnant . Haaa…rasa mual ni datang bukan hanya waktu makan je tau . Anytime dia nak datang , datang. Ada cara untuk elakkan daripada rasa mual ni datang . Yang pertama elakkan daripada makan makanan – makanan yang terlalu berminyak ataupun yang susah dihadam. Yang…